“Leer naar de stem van je hart luisteren en creëer zo wat jou echt gelukkig maakt.”

Als jong meisje was ik al nieuwsgierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat mijn pad kruist. Werd mijn aandacht getrokken naar de psyche van de mens en was ik geïntrigeerd door de zoektocht naar waarheid én spiritualiteit. Na jaren te hebben gewerkt als advocaat arbeidsrecht was ik toe aan een nieuwe work-life balance met meer aandacht voor het hart. 

Begin 2014 verhuisde ik voor zeven jaar naar de Verenigde Staten en daarna Guatemala. Daar bezocht ik naast mijn baan als HR-director van een internationaal bedrijf diverse scholen voor intuïtieve ontwikkeling, healing en bewustwording. Deze persoonlijke transformatie zorgde ervoor dat ik onderzocht wie ik in essentie ben en wat mij gelukkig maakt. Het leidde tot genezing van mijn lichaam.

Het radicaal volgen van mijn hart heeft mijn leven zoveel kleurrijker gemaakt. Na het behalen van diverse binnen- en buitenlandse licenties, waaronder die van de driejarige opleiding tot Levenscounselor van het holistisch opleidingsinstituut Het Levenscollege, voelde ik een sterke passie om mijn kennis en wijsheid te delen met anderen. Dat ook jij aangeraakt wordt door het Hart en de spirituele wereld om je grootste potentieel te leven. Ik schreef over deze ontwikkelingsreis het leer- lees- en doeboek “Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk”.  

Het is mijn passie om mensen te inspireren om in de hectiek van alledag de intenties van hun hart te ontwarren en hen te begeleiden om zichzelf te zijn. Ik maak je er graag van bewust dat de sleutel naar een gelukkig en betekenisvol leven te vinden is in het hart. Door mijn internationale werkervaring word ik ook wel “Advocaat van het Hart” genoemd. 

Binnen Tranceformation ben ik te vinden onder ‘Soul Manifestion’ en geef ik de Manifest YOUR Life & Work training, de Good Mood Wednesday mornings ‘Online inspiratie voor thuis en op je werk voor rust in je hoofd en sparkles in je hart’ en de healing circles. 

Ik kijk er naar uit je binnenkort te ontmoeten! Je kunt me ook een e-mail schrijven via hello@marielotteesser.nl.

Een liefdevolle groet,

Marie-Lotte

Waar houd ik mij verder mee bezig? 


  • In mijn boek Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk nodig ik je uit op zoek te gaan naar wie je werkelijk bent en wat jou gelukkig maakt. Via mijn persoonlijke verhaal, recente onderzoeken, methoden en tips neem ik je mee op weg naar verandering. Je bent het waard om vol magie, energie en in balans door het leven te gaan.
  • Zeg jij Ja tegen jouw hartverlangens? Met de   online training ‘Uit je hoofd in je hart’ kun je in vijf lessen zelfstandig de basis leggen om vanuit jouw hart te leven. De online training bestaat uit video’s, werkbladen en tips en is gebaseerd op het boek.
  •  Je kunt ook luisteren naar de Uit je hoofd in je hart – de Podcast  voor een bezield leven vanuit het hart.
  •  Als je wilt weten waar en wanneer in Nederland ik een lezing geef of meer informatie wil over mijn 1:1 en groepsaanbod voor particulieren, ondernemers en bedrijven kun je terecht op mijn website  marielotteesser.nl.
  •  En voor meer hart-inspiratie en tips kun je me volgen op instagram:  marielotte.esser of de diverse door mij geschreven blogs en artikelen lezen op mijn  inspiratiepagina.